Залишилося недовго: у МВС назвали терміни, коли ЗСУ зупинять наступ росіян

Подробицями ситуації на фронті поділився радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів

За його словами, вже до кінця нинішнього літа українські захисники можуть зупинити наступ російських окупантів.

В окремих населених пунктах, за словами Андрусіва, може спостерігатися погіршення ситуації.

Прогнози контрнаступу влітку Андрусів назвав необґрунтованими.

“На жаль, я не бачу перспектив наших потужних контрнаступів. У нас можуть бути успішні контрудари, якісь прориви. Тому що успішний контрнаступ ґрунтується на двох складових: авіація і артилерія. А з цим у нас, на жаль, не все так добре, як нам обіцяли”, – розповів він в інтерв’ю Обозреватель.

Водночас він додав, що Україні, щонайменше, вдасться зупинити ворога. “Я не бачу з нашого боку можливостей великих контрнаступів. Але я сподіваюся, що нам буде достатньо сил, щоб просто зупинити їх просування”.

Також Андрусів зазначив, що найближчим часом ситуація в Слов’янську буде погіршуватися, тому місцевим жителям рекомендується евакуюватися.

За оцінками експерта, “найближчим часом неможливо ні взяття, ні оточення Слов’янська, але загроза безперервних обстрілів зростає. У міру того, як до міста наближаються російські війська, ситуація буде погіршуватися”.

“Прориви малоймовірні. На жаль, дуже велика загроза масштабних обстрілів цивільної інфраструктури. Тому я закликаю всіх, хто може, все-таки евакуюватися”, – порадив він.

Читайте також  "Багато спроб "розкачати" людей...": астролог Анна Вергелес радить українцям готуватися до небезпечних дат

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело