Путін має намір окупувати не лише Україну, але й інші країни колишнього Радянського союзу

Путін має намір окупувати не лише Україну, але й інші країни колишнього Радянського союзу 

Литовці впевнені, якщо путін захопить Україну, наступною буде спроба потягатися з НАТО.

У планах Путіна, в разі успішної війни, почати нову вже в 2027 році, – депутат литовського Сейму Матас Малдейкіс.

За його словами, якби Путін домігся успіхів в Україні, вже через 5 років був би в Литві. Він вважає, що наступ на Литву став би випробуванням оборони НАТО. Вони б перевірили, як реагувало б НАТО, маючи на увазі Сувалський коридор. Це також і повідомив Зеленський на виступі до парламенту Чехії.

Литовський депутат Матас Малдейкіс. Фото: скриншот YouTube
“Тепер вони такого не зможуть зробити найближчих 20 років”, – зазначив Малдейкіс.

Говорячи про реакцію литовців – Литва стає нормальною західною країною. Ти живеш вже зовсім у іншому світі, в тебе інші проблеми, ти ставиш такі питання, куди поїхати влітку, та чому дорожчає нерухомість. І ти ніколи не думаєш, що війна може прийти у ХХІ столітті. Коли політики про це говорили, більша частина людей говорила, що це неможливо. Такого не буде, не треба влаштовувати істерію.

Тепер вони зрозуміли, що все це цілком реально, що в нас є держава, яка не живе у демократичному світі, а живе у розумінні світу ХІХ століття. Це потрібно розуміти та до цього слід бути готовими.

Ми довго йшли до НАТО, до Євросоюзу, і тепер можемо допомогати вам. Ми дуже переживаємо, ми живемо Україною. Але в нас є можливість тепер дивитися з позиції Євросоюзу. Це заслуга тих політиків, які щодня це робили. Це була робота впродовж 30 років. Ми туди не пішли у один день. Я коли бачив дебати у вашому парламенті, – ми це теж раніше проходили. Але в нас було розуміння, що така політика, яку ніс Медведчук та подібні – вона погубна.

Читайте також  7-річному Захару, який виявив помилку в енциклопедії про літак Мрію, відповіли видавці (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело