Смерть Путіна не вирішує проблеми війни: скільки ще хворий диктатор може залишатися при владі

Смерть Путіна не вирішує проблеми війни: скільки ще хворий диктатор може залишатися при владі

Деякі медіа вже не просто обговорюють діагнози Путіна, а припускають, російський диктатор уже помер, а замість нього показують двійника. Однак дані міжнародних розвідок спростовують ці чутки.

Про це розповіли експерт з питань діяльності спецслужб Українського інституту майбутнього Іван Ступак та голова Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.

Британські видання з посиланням на дані розвідувальної служби МІ6 припустили, що найближче оточення Путіна може приховувати факт його смерті з метою якнайдовше залишатися при владі. До того ж журналісти видання написали, що під час військового параду на Червоній площі 9 травня замість Путіна міг виступати двійник.

Хоч кремлівські спецслужби й схильні до тотальної конспірації, і такі версії можуть виглядати правдоподібно, однак постійно використовувати двійника технічно складно. Їх дійсно можуть застосувати з міркувань безпеки, наприклад, для появи на публіці.

“Якби Путін, справді, помер, американська та британська розвідки зафіксували б різкий стрибок трафіку навколо Кремля, потік переписок у меседжерах. Ніхто б просто так біля двійника не сидів би. Всі кремлівські групи впливу розпочали б активну діяльність, щоб отримати якнайбільше при розподілі влади. Західні розвідки зафіксували б як, наприклад, як активізувалася група Патрушева, а слідом групи Медведєва і Шойгу. Двійник замість мертвого президента спрацював би на день-два, а далі пішов би шквал непрямих свідчень, що Путіна вже немає”, – каже Іван Ступак.

У зв’язку з цим чутки про можливу смерть Путіна – це лише чутки. Навіть якщо він має серйозні онкологічні хвороби, проблеми з нервовою чи судинною системами, то з такими діагнозами ще кілька років російський диктатор може залишатися при владі.

Читайте також  Кабмін вніс зміни в правила отримання субсидій

“Наша військова розвідка також підтверджує, що Путін хворий, але чекати на його смерть сьогодні-завтра не варто. Важливо розуміти, що хвороба Путіна сама по собі не вирішує проблему війни. Її повинні вирішити ми самі за сприяння західних союзників”, – наголосив Володимир Фесенко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело