Українським чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон. Кого торкнеться поблажка

Українським чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон. Кого торкнеться поблажка

Про те, що таке рішення може бути прийнято вже в найближчі дні, заявив заступник міністра цифрової трансформації з розвитку IT Олександр Борняков.

За словами чиновника, з початку повномасштабного вторгнення Росії 70% IT-компаній не втратили темпи ведення бізнесу. Більшість з них залучили нових клієнтів. Ще частина очікує масштабування бізнес-процесів. Відтак, питання виїзду за кордон стає все більш актуальним, зокрема для зустрічей із замовниками та іноземними партнерами.

“Персональний контакт дуже важливий. Є такі речі як конференції, бізнес-форуми, на яких потрібно бути присутнім, демонструвати свій бізнес і залучати нових клієнтів. Це можна було відкладати на місяць-другий, але тепер відкладати нікуди”,– зауважив заступник глави Мінцифри.

Мінцифри разом з Міноборони, Генштабом і Мінекономіки почали розробляти механізм, який дозволить виїжджати чоловікам, які працюють в IT-індустрії, з України на короткий термін. Натомість ті мають надати гарантії, що повернуться з відрядження.

“Потрібно, щоб всі гілки влади прийняли це рішення, перш за все Міноборони. Ми бачимо, що розуміння вже є. Мова йде максимум про 2-3 тижні, але я думаю, що навіть якщо мова піде про 5-7 робочих днів, цього буде достатньо, щоб вирішити питання і повернутися”, – вважає Борняков.

За його словами, IT-компанії представлятимуть обмежений список людей, що не перевищує 10% від загальної кількості працівників. Після цього Міноборони і Мінекономіки розглядатимуть кандидатів, і тільки після цього зможуть видати дозвіл на виїзд за кордон. У виданому дозволі буде вказано термін, на який працівники компанії можуть покинути територію України.

 

Читайте також  В Україні вдарить спека до + 37, а деякі регіони накриє дощем з градом...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело