Боротьба з правами людини в Росії: Путін підписав закон про рішення ЄСПЛ

Боротьба з правами людини в Росії: Путін підписав закон про рішення ЄСПЛ

Російський диктатор Володимир Путін підписав ухвалений раніше Державною думою Росії, де хочуть повернути смертну кару, законопроєкт про невиконання рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), які набули чинності після 15 березня 2022 року.

Відповідний документ оприлюднив на офіційному сайті правової інформації.

Так, компенсації за рішеннями ЄСПЛ, винесені до 15 березня, Москва виплачуватиме лише у рублях та на російські рахунки. На даний момент країна-терорист заборгувала близько 74 млн євро компенсації за рішеннями ЄСПЛ, і це не враховуючи 1,9 млрд на користь колишніх акціонерів ЮКОС.

Проєкт цього закону схвалили 8 червня, причина, на думку російських депутатів – виключення РФ 16 березня 2022 року з Ради Європи через збройне вторгнення в Україну. Це був перший випадок, коли країну виключили із цієї організації.

Таким чином у РФ перестане діяти Європейська конвенція про права людини, а росіяни не зможуть звертатися до ЄСПЛ за захистом – єдиний спосіб відстояти свої права.

Після виключення 23 березня в Європейському суді заявили, що він відновив розгляд скарг проти РФ і громадяни країни-агресора зможуть подавати заяви до 16 вересня цього року, коли Росія остаточно втратить статус учасниці ЄСПЛ.

Читайте також  “Ми вже одну зeмлю гриземо, а ви далі лізете до України!”- чoлoвiк прорвався в зaл до прeзuдeнтa РФ. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело