росія знову погрожує Польщі: за що цього разу

НАТО у Польщі лякає росіян

росія, яка розв’язала повномасштабну війну в Україні, має “нейтралізувати потенційні загрози” своєї безпеки у разі збільшення військ НАТО в Польщі.

Про це в інтерв’ю російському агентству “Інтерфакс” заявив директор третього європейського департаменту мзс рф Олег Тяпкін.

За словами Тяпкіна, росія готує “пропорційну й адекватну” відповідь у разі збільшення угруповання НАТО в Польщі.

“Зрозуміло, ми не можемо і не будемо байдуже спостерігати за нарощуванням натовського угруповання в Польщі. Відповідь, як завжди, буде пропорційною й адекватною, спрямована на нейтралізацію потенційних загроз безпеки Російської Федерації”, — заявив Тяпкін.

Також Тяпкін додав, що відносини між країнами зараз є дуже напруженими, але росія “не буде ініціатором” потенційного розриву дипломатичних відносин або зниження їхнього рівня.

“Польща виступає затятим ініціатором жорсткого санкційного тиску на Росію та розриву не тільки політичних контактів, а й економічних і навіть культурних зв’язків. У польських ЗМІ розгорнуто агресивну русофобську кампанію”, — сказав директор третього європейського департаменту мзс рф.

 

Читайте також  “Саме пoтeрпiлий допоміг йому виїхати за кордон”: підозрюваний у вбuвcтвi укрaїнця в Польщі зізнався у злoчинi

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело