Китай готовий почати війну: “навіть не будемо замислюватися про втрати”. Заява влади

Китай готовий почати війну: “навіть не будемо замислюватися про втрати”. Заява влади

Слідом за Росією почати повномасштабну війну готовий і Китай. У разі, якщо Тайвань вирішить оголосити незалежність, влада Китаю почне повномасштабну війну без попередження.

Міністр оборони Китаю Вей Фенхе заявив, що повномасштабна війна з величезною кількістю жертв і руйнувань може початися в будь – який момент-варто лише Тайваню оголосити свою незалежність.

Як повідомляє УП, про це глава оборонного відомства Китаю заявив на зустрічі з главою американського Міноборони Ллойдом Остіном на зустрічі в Сінгапурі.

Вей Фенхе дав чітко зрозуміти, що його країна не збирається думати про втрати в можливій війні – реакція буде миттєвою і без всяких консультацій.

“Якщо хтось зважиться відокремити Тайвань від Китаю, то китайська армія не вагаючись почне війну, якими б не були можливі втрати”, – заявив глава Міноборони Китаю.

Фенхе зазначив, що Сполучені Штати провокують нестабільність своїми поставками озброєння на Тайвань.

До речі, представник китайського міністерства у Цянь стверджує, що Вей Фенхе нібито попередив Остіна про готовність до військових дій.

Американський міністр запевнив, що США підтримують політику “єдиного Китаю”, але підкреслив, що дії китайської армії в регіоні непрофесійні і безвідповідальні.

Ллойд Остін закликав китайських військових не провокувати нестабільність в регіоні і не змінювати статус-кво.

Крім того, Міністр оборони США наполіг, що Китай не може і не повинен надавати ніяку матеріальну підтримку Росії на тлі злочинної війни проти України. У Цянь запевнив, що Китай не надавав підтримки Росії.

Проте в цілому сторони оцінили зустріч як позитивну. Вона тривала одну годину-вдвічі більше, ніж заплановані 30 хвилин. Ву Цянь підкреслив, що Китай вважає, що “краще розмовляти, ніж зовсім не розмовляти”.

Читайте також  У Китаї у кажанів виявили нові види коронавірусу, які передаються людям

Міністри домовилися розробити екстрені канали комунікації для вирішення кризових ситуацій, щоб запобігти військове зіткнення і ескалацію.

Уряд Китайської Народної Республіки вважає територію острова Тайвань частиною своєї суверенної території. Водночас влада Тайваню вважає себе єдиним легітимним китайським урядом, вважаючи материкову територію Китаю “окупованою комуністами”. Лише 13 з 193 членів ООН, включаючи Святий Престол, визнають Тайвань як єдиний легітимний китайський уряд. Решта країн фактично взаємодіють з владою Тайваню на міжурядовому рівні, визнаючи його самоврядність і окремість від КНР, але не встановлюють офіційні дипломатичні відносини.

Тим часом

Північна Корея в неділю, 5 червня, здійснила пуск восьми балістичних ракет малої дальності в бік Японського моря, повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї. За його даними, ракети були випущені з пхеньянського округу Сунан.

У свою чергу міністр оборони Японії Нобуо Кісі повідомив, що КНДР запустила кілька балістичних ракет. Снаряди могли мати змінювану траєкторію польоту, додав міністр. Виступаючи перед журналістами, він зазначив, що ракетні пуски, здійснювані Північною Кореєю, неприпустимі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело