Мавпяча віспа вже на кордоні з Україною: подробиці

У п’ятницю, 10 червня, в Польщі підтвердили перший випадок інфікування мавпячою віспою. Новий вірус вже ближче до України.

Про це повідомляє редакція з посиланням на главу МОЗ Польщі Адама Недзельського.

Адам Недзельський зазначив, що загалом в країні вже мали близько 10 підозр на мавпячу віспу.

«Ми мали близько 10 підозр на мавпячу віспу, зразки досліджуються. 10 червня – це перший день, коли маємо підтверджений випадок», – заявив Недзельський.

Наразі відомо, що пацієнт перебуває на ізоляції в лікарні, однак більше інформації про нього немає. Невідомо також в якому регіоні Польщі підтверджено випадок захворювання.

Це вже другий підтверджений випадок у країнах, які межують з Україною. Спалах віспи мавп у Європі вже біля кордонів України. Перший випадок виявили в сусідній Угорщині і це підтвердила головна санітарна лікарка країни Сесілія Мюллер. За її словами, пацієнту 38 років.

Відмітимо, що в Україні поки не зафіксовано випадків захворювання на мавпячу віспу. Але у МОЗ попередили, що вірус найімовірніше дійде до України. Наразі більшість українців, які через війну вимушено виїхали з нашої країни повертаються назад.

Всесвітня організація охорони здоров’я передасть Україні ПЛР-тести для виявлення мавпячої віспи. Вони прибудуть уже цього місяця.

Читайте також  Терміново! В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Ціла родина

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело