Це бойові роботи з лазером: Україна отримає справжніх “знищувачів” військ Росії

Швеція надасть українським захисникам сучасні системи знищення противника. Такого ще не було

Незабаром російські окупанти почнуть ще більше здаватися в полон або бігти додому, виблискуючи п’ятами. Україна найближчим часом отримає чергову партію військової допомоги від Швеції.

Як повідомляє Обозреватель, цей пакет допомоги оцінюється в 02 мільйонів доларів США. Серед іншого, Збройні Сили України отримають протикорабельний ракетний комплекс Robot 17.

Відзначається, що допомога в якості комплексів Robot 17 свідчать про те, що західні країни готові збільшити поставки українським військовим сучасної зброї.

Крім системи Robot 17, пакет у розмірі 102 мільйони доларів США включає фінансову допомогу як для фонду Нацбанку України, так і для фонду НАТО для ЗСУ, 5000 протитанкових установок, які, за неофіційними джерелами, є легкою бронебійною зброєю AT4, а також гвинтівок і боєприпасів AG90. Додаткові 10,6 мільйонів доларів підуть на цивільні заходи через Шведське агентство з непередбачених ситуацій.

“Однак система Robot 17, ймовірно, буде одним з найбільш очікуваних аспектів доставки”, – зазначає шведське видання.

Система Robot 17 – це комплекс шведської протикорабельної берегової оборони. Він є похідним від американської ракети AGM – 114 Hellfire і вперше був виготовлений в 1980-х роках компанією Bofors Defense (нині відомої як Saab Bofors Dynamics).

На відміну від ракетної системи Hellfire, яка була розроблена для нейтралізації бронетехніки з борту ударного вертольота типу AH-64 Apache, переносний Robot 17 може бути запущений з берегового вогневого поста, а також з військово-морських суден. Сама ракета має лазерну наводку з дальністю дії приблизно до п’яти миль.

Читайте також  Відомий ясновидець озвучив своє пророцтво щодо війни на березень 2023 року: "Отримаємо шанс"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело