Росія почала вертолітні атаки України. Перші подробиці

Російська армія продовжує здійснювати провокації в прикордонних районах України в Сумській області. Про один з кричущих інцидентів заявив голова Сумської обласної Військової адміністрації Дмитро Живицький.

Ось уже 101 дібу триває героїчне протистояння української нації російському військовому вторгненню. При цьому, крім окупації Херсонщини і найжорстокіших боїв на Донбасі, в Росії почали стягувати війська і військову техніку в Курську область, що межує з Сумською областю України. Зокрема, туди підтягують артилерію і ракетні установки окупантів. А днями вони влаштували навіть провокацію в небі.

Так, стало відомо, що в четвер, 2 червня, була спроба заходу на територію України двох вертольотів Росії. Вони перетнули повітряний простір України в Сумській області і залетіли на 500 метрів.

Про інцидент в ефірі каналу “Рада” заявив голова Сумської обласної Військової адміністрації Дмитро Живицький.

За його словами, вертольоти спробували зайти на територію України. Їм вдалося просунутися на 500 метрів від кордону, проте українські захисники запобігли просування вертольотів вглиб країни.

Воїни зупинили їх і розгорнули назад.

На жаль, як сказав Живицький, російські вертольоти не вдалося збити і приземлити на територію України.

У той же час глава Сумської ОВА заявив, що російські вертольоти з кулеметів обстріляли Миропілля і повернулися на територію Росії.

Читайте також  "Названо точну дату": ясновидець і математичний геній сказали, в якому році закінчиться війна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело