Росія може почати масові обстріли України, – The New York Times

Таким чином Кремль може відповісти на поставки в Україну нових систем зарубіжних озброєнь

Вже найближчим часом стане зрозуміло, наскільки серйозні артилерійські удари готовий наносити Київ по путінських військах і військових об’єктах.

Як повідомляє ТСН, про це йдеться в матеріалі видання The New York Times.

За даними видання, “моментом істини” буде наступний масований ракетний обстріл території України з боку Росії, після якого стане зрозуміло, чи зможе Київ утриматися і не завдавати удару у відповідь по території РФ.

“США заявили, що по території Росії удари не будуть наноситися (і це повторив вчора Зеленський). Але в Україні є території, які Москва вважає своїми (Крим) або юридично визнала (Донбас). Що буде, якщо удари новою зброєю Україна почне наносити вглиб цих територій – незрозуміло. Теоретично це може викликати ескалацію”, — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що заклики України надати зброю далекої дальності спрямовані на захист території України, а не атаку території Росії, як вона зробила з Україною.

Тим часом, президент США Джо Байден повідомив, що Сполучені Штати не відправлятимуть Україні ракетні системи, здатні завдавати ударів по Російській Федерації.

Читайте також  "Є всього 3 важливих дні": коли відбудеться зупинка війни в Україні - прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело