У Тернополі викладача вишу судять за зберігання психотропних речовин та хабар поліції

У Тернополі викладача вишу затримали з психотропним препаратом, а щоб уникнути покарання, він намагався відкупитися від поліції. Справу передали до суду.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі прокуратури області.

Інцидент стався 27 грудня минулого року. Патрульні поліцейські в спальному мікрорайоні Тернополя помітили чоловіка, який своєю поведінкою викликав у них підозру. Під час поверхневого огляду в нього знайшли поліетиленовий пакет із препаратом, обіг якого заборонено.

Висновки експертизи підтвердили, що в пакеті містилась сильнодіюча психотропна речовина. Згодом з’ясувалося, що затриманий є викладачем одного з вищих навчальних закладів Тернополя.

«Чоловіка доставили у відділок поліції. Аби уникнути кримінальної відповідальності за незаконне зберігання психотропних речовин, він запропонував поліцейському неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США та був затриманий під час передачі грошей», – розповіли у прокуратурі.

Викладача звинувачують у порушенні ч.1 ст. 309 (незаконне придбання, зберігання психотропної речовини без мети збуту) та ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду).

Тернопільська місцева прокуратура передала обвинувальний акт до суду.

Читайте також  З столичного нічного клубу забрали хлопців, які ухилялися від призову

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -