Рекордне засідання: Верховний Суд заявив, чи розглядатиме позов про скасування результатів виборів

Касаційна адміністративна палата в складі Верховного суду спочатку відхилила цей позов, але Щетинін вирішив оскаржити таке рішення суду.

Верховний суд відкрив провадження про визнання виборів в нову Раду неконституційними.

Про це пише “Інтерфакс-Україна”.

Верховний Суд відкрив провадження за позовом Сергія Щетиніна про скасування результатів позачергових виборів до Верховної Ради та визнання дій ЦВК з їх організації неконституційними.

Як свідчить надана позивачу копія ухвали, Велика Палата Верховного Суду вирішила не відкривати провадження, а лише змінила мотивувальну частину в рішенні суду першої інстанції, який ухвалив повернути позовну заяву позивачеві.

Отже, 8 годин перебуваючи в нарадчій кімнаті, судді формулювали аргументи для відмови Щетиніну у відкритті провадження.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду обґрунтував рішення про повернення позовної заяви порушенням правил об’єднання позовних вимог: до виключної підсудності Верховного Суду як суду першої інстанції належать позовні вимоги лише в частині, що стосуються скасування протоколу про результати виборів народних депутатів України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

“Позовні вимоги стосовно інших дій ЦВК при організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21-го липня 2019-го року до підсудності Верховного Суду як суду першої інстанції Кодексом адміністративного судочинства України не віднесено”, — ідеться в рішенні КАС.

Додамо, вінничанин Сергій Щетинін просив суд скасувати результати парламентських виборів, аргументуючи це тим, що зараз в Україні чинною є Конституція в редакції 28-го червня 1996-го року, бо нові її редакції не були вчасно оприлюднені, як того вимагає закон, тобто в офіційних друкованих виданнях.

Водночас Конституційний Суд, визнаючи указ Зеленського про розпуск Ради конституційним, керувався іншою версією Конституції, яка розміщена на сайті zakon.rada.gov.ua, проте не була надрукована в офіційних виданнях у визначений законом термін.

Читайте також  Дівчині, яка викpaла немовля у Києві оголосили вирок

Нагадаємо, за спробу розколу і дискредитацію політсили з партії “Сила і честь” Ігоря Смешка вигнали його першого заступника Олександра Кіхтенка і кількох керівників регіональних відділень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -