Не лише сіль, а й цукор: світу загрожує нова криза

Не лише сіль, а й цукор: світу загрожує нова криза

Індія, яка є одним із найбільших у світі експортерів сільськогосподарської продукції, вирішила обмежити продаж цукру на міжнародних ринках. Раніше країна заборонила експорт пшениці.

Про це повідомляє CNN Turk.

Згідно з рішенням уряду країни, обмеження експорту цукру до 10 млн тонн на маркетинговий сезон триватиме до вересня. Ціль такого кроку в утриманні контролю над цінами.

Продавців у країні попросили отримати “спеціальний дозвіл” від влади на будь-який експорт цукру у період з 1 червня до 31 жовтня.

Індія є найбільшим у світі виробником цукру та другим за величиною експортером після Бразилії. Обмеження експорту цукру відбувається на тлі того, що річна роздрібна інфляція у третій за величиною економіці Азії досягла 7,8% у квітні, що є найвищим рівнем майже за вісім років.

У поточному маркетинговому році з жовтня 2021 по вересень 2022 індійські цукрові заводи підписали експортні контракти приблизно на 9 млн тонн.

Як повідомляв “Апостроф”, гендиректор аналітичної компанії Gro Intelligence Сара Менкер на Раді Безпеки ООН заявив, що у світі залишилося запасу пшениці на 10 тижнів.

Читайте також  У Луцькому СІЗО забили ув'язненого

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело