Можна отримати 300 гривень до пенсії: кому виплачують приємні бонуси…

Можна отримати 300 гривень до пенсії: кому виплачують приємні бонуси

Законодавством встановлено, що українці мають право на надбавку до пенсії

Українським пенсіонерам доступні певні доплати, які гарантує держава. Їх розмір становить трохи вище від базового розміру пенсійної допомоги. Однак, для цього необхідно виконати умови.

Літні українці можуть отримати щонайменше 300 гривень надбавок, які виплачуватимуть щомісяця до пенсії. Цей пункт є у Законі “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” на сайті Верховної Ради.

Так, законодавством встановлено, що українці мають право на надбавку у розмірі 20,93 гривні за кожний рік, що перевищує потрібний трудовий стаж. Втім, розмір суми залежить від мінімальної пенсії, у 2023 році це 2093 гривні, тобто українці отримають 1 відсоток від суми.

Отже, якщо пенсіонер має рівно 15 років стажу, який перевищує норму, йому додатково нараховуватимуть ще 313,9 гривень. Якщо йдеться про 20-річний стаж, сума становить уже 418,6 гривень.

Варто зазначити, що для отримання мінімальної пенсії у 2023 році чоловікам встановлено трудовий стаж від 35 років, а жінкам – від 30 років. При цьому уряд поступово збільшуватиме пенсійний вік з кожним роком.

Читайте також  "Пенсія зменшиться у частини українців": громадян попередили про відчутні зміни у 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело