Історичний день: Зеленський розповів, що Україну чекає цього понеділка

Історичний день: Зеленський розповів, що Україну чекає цього понеділка

Цей день може стати переломним в ході військового нападу Росії на мирну Україну.

Вже наступного понеділка Україна зможе отримати ствердну відповідь від західних партнерів на поставку американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

Як повідомляє УП, за словами українського президента Володимира Зеленського, саме в понеділок міністри оборони понад 40 держав світу можуть прийняти відповідне рішення про надання Україні зазначених озброєнь.

“Ми очікуємо позитиву щодо поставок MLRS… Ми звертаємося до всіх країн з постачання MLRS-систем, завдяки яким Україна зможе забрати ініціативу і звільняти свою територію”, – зазначив він.

Швидше за все, мова йде про американські MLRS-270, які в залежності від типу ракет можуть вести прицільний обстріл на дальності до 300 км.

Він звернувся до представників країн, які бояться надавати Україні відповідне озброєння начебто через можливе використання його для наступу на РФ, і нагадав, ЗСУ ведуть війну на своїй території. “Якщо хтось із країн Європи звик, що Донбас – це окупована територія Росії, я хочу сказати, що це не дуже хороша звичка. Це наша територія”, – підкреслив президент.

Зеленський також розповів, що Російська Федерація шантажує інші держави, намагаючись зірвати передачу Україні MLRS-систем.

Раніше повідомлялося, що в рамках нової військової допомоги від США планується поставка Україні сучасних американських систем протиповітряної оборони Patriot.

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що його відомство схвалило надання Україні додаткових американських озброєнь, спорядження і матеріалів на 100 млн дол.

Крім того, у четвер, 19 травня, Сенат США остаточно затвердив пакет надзвичайної військової та гуманітарної допомоги Україні на суму 40 млрд дол.

Читайте також  Володимир КЛИЧКО: «Якщо Україна програє, розпочнеться Третя світова війна»

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело