Україна нарешті закриє небо: Жданов розповів про винищувачі, ПРО і ППО

Україна нарешті закриє небо: Жданов розповів про винищувачі, ПРО і ППО

За словами військового експерта, наша країна зовсім скоро зможе по повній програмі відбивати всі повітряні атаки Росії.

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що після того, як запрацює ленд-ліз, Україна отримає нові зарубіжні винищувачі, системи протиракетної та протиповітряної оборони.

Як повідомляє Главред, таким прогнозом він поділився в ефірі Україна 24.

“Буде перепідготовка. Ніхто не пересадить пілота з Міг – 29 на F-15 або F-16. Наші пілоти кажуть, що це зовсім інша філософія польотів. Так висловився один наш пілот після пробного польоту на F-16. Як з’ясувалося, наші пілоти вже пробували на них літати. Є вже якась основа”, – зазначив військовий експерт.

Він також упевнений, що поставками західної зброї можуть посприяти “закриттю неба”. По всій видимості, протиракетні і протиповітряні системи поставлять на друге-третє місце в списку озброєнь.

“У переліку озброєнь системи ПРО і ППО повинні стояти на другому, максимум, на третьому місці. Тому що потрібно захистити поставки зброї від ракетних ударів Росії. А може ППО буде в пріоритеті для того, щоб закрити небо, а потім вже здійснювати поставки”, – підкреслив Олег Жданов.

Нагадаємо, 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-лізу для України, який повинен спростити передачу нашій країні важливого озброєння. А 19 травня Сенат США проголосував за виділення на військову допомогу для України майже 40 млрд доларів.

Тим часом, у США зафіксували підвищену активність логістичних суден, призначених для транспортування озброєння, військової техніки та спорядження. На Twitter-сторінці проекту OSINT defensaer, що займається аналізом інформації про війну в Україні, 19 травня повідомили, що імовірно це масштабна операція з морського транспортування озброєння зі східної частини США.

Читайте також  США і Британія можуть розсваритись через винищувачі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело