“Око диявола”: в Україну прибули перші безпілотники, яких так боявся Путін

Стало відомо, що перша партія розвідувальних безпілотників FlyEye, закуплених у рамках проекту Армія дронів, вже прибула в Україну.

В Україну в рамках проекту “Армія дронів” надійшли перший комплекс управління та чотири безпілотники Fly Eye, які вже сьогодні вирушать на передову.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Вдень і вночі українські солдати добре бачитимуть ворожу техніку і робитимуть все, щоб її ставало менше”, – зазначив Федоров.

“Загалом на “Армію дронів” зібрали понад 751 млн гривень через платформу United24. На перші 260 млн із цієї суми уклали контракти на закупівлю двох станцій управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також двох наземних систем для 20 ударних дронів. камікадзе Warmate”.

Довідка: Fly Eye – це високотехнологічні безпілотники, які допомагають відстежувати дії ворога та змінювати військові стратегії. Дрони здатні розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину. Їх можна запускати із руки. Вони сумісні із західними ракетно-артилерійськими установками, де використовується автоматизована система управління вогнем, що дозволяє ефективно визначати цілі.

Читайте також  Від військкоматів тепер не сховатися: нова цифрова система не залишить шансів уникнути мобілізації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело