Російські окупанти розстріляли співробітницю однієї з партнерських організацій USAID, її матір та водія

Російські окупанти розстріляли співробітницю однієї з партнерських організацій USAID, її матір та водія

Максецька загинула напередодні свого 32-го дня народження.

Російські окупанти вбили співробітницю однієї з партнерських організацій USAID, українку Валерію Максецьку, її матір та водія, коли ті намагалися виїхати з Києві.

Як у Twitter повідомила адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер, вони були розстріляні з російського танка, поки чекали у машині, коли той проїде.

“Мені надзвичайно сумно поділитися новиною про смерть Валерії “Лери” Максецької — гордої українки, улюбленого партнера по реалізації USAID і блискучого, співчутливого лідера з формування соціальної згуртованості та боротьби з дезінформацією”, — написала вона.

Пауер також повідомила, що Максецька народилася та виросла у Донецьку і 2014 року вже пережила обстріли там, а пізніше переїхала до столиці – Києва, де почала співпрацювати з USAID через американську компанію Chemonics. Жінка мала медичну освіту та з початку війни вирішила залишитися у Києві, щоб допомагати іншим. Коли у її мами закінчилися ліки, вона прийняла рішення евакуюватися. Тоді її, маму та водія Ярослава і розстріляли окупанти.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Війна триває вже 15-й день.

Читайте також  В Чернівцях на ралі рoзбився досвідчений одеський гонщик

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело