Небезпечне знеструмлення ЧАЕС: росія має негайно вивести війська з ядерних об’єктів України

Другий тиждень війни в Україні і весь цей ча у заручниках ворога залишається весь світ. З першого дня окупанти захопили Чорнобильську АЕС, а потім ще і Запоріжська АЕС. 9 березня ворог виконав небезпечне знеструмлення ЧАЕС.

У ЦПД при РНБО України повідомили, що у ввімкнених аварійних дизельних-генераторів, запасу пального вистачить на 48 годин.

Міністр закордонних справ України Д. Кулеба закликав Міжнародне агентство з атомної енергетики негайно втрутитися у ситуацію та вимагати від РФ припинити вогонь

У відповідь гендиректор МАГАТЕ Р. Гроссі заявив, що дії росіян порушують фундаментальний принцип безпеки, проте у цьому конкретному випадку МАГАТЕ не бачить критичного впливу на безпеку

Міністр енергетики України Г. Галущенко повідомив про загрозу Єврокомісару з питань енергетики К.Сімсон

У відповідь вона заявила у Twitter, що Росія має негайно вивести війська з ядерних об’єктів України. І Сімсон звернулася до МАГАТЕ з проханням допомогти вирішити дане питання.

Питання треба вирішити негайно, адже на ЧАЕС зберігаються відпрацьовані паливні збірки, які потребують постійного охолодження, щоб не утворювати радіоактивну хмару.

Читайте також  Фанати в сльозах: Лоліта вразила своїм зізнанням

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело