“Пандемія вплинула не так, як сподівалися, а тут ще й прем’єр”: ситуація з українськими заробітчанами в Польщі різко змінилася

Із 689 тисяч застрахованих у Польщі іноземців абсолютну більшість становлять українці – 507 тисяч. Загалом же у країні перебуває приблизно 2 мільйони працівників з України. Основна причина такої тенденції – карантин.


Про це заявив експерт у питаннях працевлаштування за кордоном Ярослав Мазур, передає “Оглядач”.

Так, за його словами, багато країн у час пандемії посилили вимоги і припинили приймати велику кількість заробітчан. Натомість Польща продовжила впускати людей на роботу, і здебільшого це українці.

Експерт зазначає, що інтерес до Польщі зріс впродовж останніх восьми місяців. Значну частину країн, куди українці зазвичай їздили на легальну і нелегальну роботу, через коронавірус закрили. Відтак ті, хто не має іншого вибору, окрім як їхати на заробітки – відправилися до Польщі.
Разом з тим, слід зважати на те, що згадані пів мільйона українців – це лише ті, хто застрахований. Реально ж у Польщі легально працює близько мільйона українців, і ще мільйон – нелегально.

Експерт також наголошує, що масової міграції зараз немає. А кількість легалізованих зростає насамперед на тлі заяв прем’єра про те, що пенсій через 15 років не буде. Тобто нелегальні працівники починають легалізовуватися.

Читайте також  “Спрямований на підвищення рівня…”: Петро Порошенко підписав важливий закон, якого всі давно чекали

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело