Тепер не посадять: українцям дозволили вбивати російських військових своєю зброєю

Тепер не посадять: українцям дозволили вбивати російських військових своєю зброєю

Закон, який дозволяє цивільним застосовувати зброю для опору окупантам набув чинності.

3 березня народні депутати ухвалили закон, який дає можливість застосовувати зброю для супротиву у війні з росією, з 10 березня закон набув чинності.

Закон України “Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України”, який дозволяє отримати вогнепальну зброю та боєприпаси до неї цивільними особами протягом дії воєнного стану в Україні почав діяти. Про це йдеться на сайті парламенту.

“Проєктом акта пропонується передбачити можливість отримання вогнепальної зброї та боєприпасів до неї цивільними особами протягом дії воєнного стану в Україні, а також обов’язок їх повернення протягом 10 днів після припинення або скасування такого стану”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Це означає, що на законних підставах цивільним українським громадянам дозволяється знищувати окупантів.

Зазначається, що цивільні особи не нестимуть відповідальності за застосування отриманої вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України.

Згідно з документом, застосування цивільними особами вогнепальної зброї, отриманої відповідно до цього закону, здійснюється аналогічно застосуванню зброї військовослужбовцями під час виконання ними завдань щодо відсічі збройної агресії проти України в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Цивільні особи не несуть відповідальності за застосування вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України.

Читайте також  Школяр влаштував криваву розправу над сусідами

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело