Загиблий в Італії українець шокував інфекціоністів: зроблено нове жахливе відкриття про коронавірус

Загиблий в Італії українець шокував інфекціоністів: зроблено нове жахливе відкриття про коронавірус

Навіть після смерті людини, коронавірус може жити в її організмі ще тривалий час. Це з’ясувалося під час розтину україня, який загинув в Італії, пише Оглядач.

інфекціоністи, дослідивши біологічні зразки з тіла утопленика більш ніж протягом місяця, отримали 28 позитивних тестів на коронавірус.

Випадок був описаний у звіті італійських медиків із Університету Д’Аннунціо, який опублікували у Journal of Medical Case Reports. На думку фахівців, отримані дані проливають нове світло на персистенцію вірусу SARS-CoV-2 у тілах померлих, хоча як уточнили лікарі, для визначення ризику зараження необхідні додаткові дослідження.

Вони зазначили, що основний шлях передачі вірусу – великі краплі з частинками інфекції, і до цього часу не було свідчень зараження від тіла померлого.

“Цей випадок свідчить про збереження РНК SARS-CoV-2 протягом 41 дня після смерті”, – написали дослідники.

“Дані про стійкість інфекції мають принципове значення для патологоанатомів, щоб зрозуміти, коли поводження з тілом померлого безпечне, і те, що необхідні подальші дослідження для оцінки контагіозності вірусу”, – зазначили експерти.

Про українця, про якого йшлося, відомо, що йому на момент смерті був 41 рік. Він зник безвісти після купання в морі з другом неподалік К’єті на східному узбережжі центральної Італії.

Тіло знайшли затиснутим між камінням приблизно через 16 годин, після чого було призначено розтин.

Незважаючи на те, що до смерті у чоловіка не було жодних симптомів, з його носа взяли мазок відповідно до чинних в Італії рекомендацій щодо COVID-19.

“Через очікування дозволу на поховання тіло зберігалося у морзі лікарні К’єті з дотриманням рекомендацій щодо поводження з померлими від SARS-CoV-2″, – уточнили автори. – Період очікування дозволив нам простежити еволюцію вірусу, виконавши кілька мазків із носоглотки”.

Читайте також  Україна побила новий антирекорд: страшна статистика з коронавірусу

Протягом 41 дня, поки тіло зберігалося в холодильній камері за температури 4°C у запечатаному та продезінфікованому водонепроникному пакеті, дослідники взяли 28 мазків носоглотки для ПЛР-тестування.

“Всі мазки, зроблені протягом періоду спостереження, були визнані позитивними”, – написали вчені. – Було неможливо провести інші мазки через 41 день через дозвіл на поховання, а також через процеси гниття тіла”.

“Враховуючи, що у загиблого чоловіка не було симптомів коронавірусу, отримані результати наголошують на важливості посмертних мазків у всіх випадках розтину, оскільки безсимптомність не виключає наявності вірусу”, – підкреслили медики.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело