Фіксований курс долара скасують: у Нацбанку ухвалили важливе рішення

Фіксований курс долара скасують: у Нацбанку ухвалили важливе рішення

18 місяців тому Національним банком України було запроваджено фіксований курс, що дало змогу значно збільшити валютні резерви та уповільнити інфляційні процеси.

Але незабаром Нацбанк планує повернутися до політики гнучкого курсу валют, про це пише РБК.

Наслідки встановлення гнучкого курсу
Фінансові експерти вважають, що скасування фіксованого курсу може призвести як до здешевлення, так і до подорожчання валюти. Наслідки залежать від багатьох факторів – часового періоду, ситуації на ринку та багатьох інших.

У Національному банку зазначили, що перехід від фіксованого курсу до гнучкого буде здійснено тоді, коли буде створено необхідні для цього передумови. У головній фінансовій установі країни вважають, що курс змінюватиметься залежно від ситуації на ринку валют – на співвідношення попиту та пропозиції.

Також у Нацбанку розповіли, що вперше місяці після запровадження гнучкого курсу в установі уважно слідкуватимуть за ситуацією на валютному ринку та за потреби використовуватимуть інструменти валютних обмежень та інтервенцій.

У Національному банку поки що не називають точної дати переходу на гнучкий курс валюти. В установі зазначають, що реалізація цього рішення спричинить певні зміни на ринку, тож захід буде введено в дію тоді, коли буде створено необхідні умови.

Читайте також  Час йти: Валерія Гонтарєва йде з Нацбанку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело