Українських водіїв каратимуть по-новому, великі штрафи і в’язниця: як уникнути покарання

Новий закон розроблений спеціально для героїв парковки передбачає не тільки серйозні штрафи, а й кримінальну відповідальність

Група українців, яких найчастіше називають “народні месники”, ризикують не тільки отримати штраф, але і опинитися за гратами, за те, що проколюють колеса і обливають фарбою неправильно припарковані автомобілі у дворах житлових будинків.
Про це повідомляє видання Знай.

Новий закон, тепер пояснює, як же тепер українцям боротися з масовим автохамством і захистити свої двори, газони, тротуари і дитячі майданчіки. Так, новий закон передбачає не тільки серйозні штрафи, а й кримінальну відповідальність за вандалізм по відношенню до чужої власності. Порушники в такому випадку можуть виявитися в місцях позбавлення волі на строк до трьох років.

Замість того, щоб проколювати колеса, обливати фарбою і псувати неправильно припарковані транспортні засоби у дворах будинків, потрібно просто викликати правоохоронців. Поліцейські повинні брати з порушників штраф, а він уже в 2019 році зросте. Тепер за неправильну парковку водії заплатять від 255 до 510 грн. А в окремих випадках, наприклад, якщо авто заважає руху громадського транспорту або пішоходів – ще більше.

Наступного разу водій сім разів подумає, де паркуватися. Правда, поліцію часто доводиться чекати дуже довго, адже у неї співробітників мало, а правопорушників – багато.

Взагалі, потрібно спробувати чемно, цивілізовано вирішити проблему. Спробуйте, наприклад, під двірниками неправильно припаркованого автомобіля в вашому дворі залишити записку, з проханням більше так не робити. Якщо водій адекватний – то він все зрозуміє правильно.

Також раніше повідомлялося, що на даний момент стало відомо про 1,5 тисячі об’єктів на яких дурять українських водіїв.

Водіїв закликають бути обережними, адже все більше в Україні з’являється нелегальних заправних станцій і ніхто не може гарантувати якість пального.
На даний момент стало відомо про 1,5 тисячі таких нелегальних об’єктів.

Читайте також  Українським водіям розповіли про нововведення, які стосуються доріг: що зміниться

Ці АЗС щорічно збувають більш 1,2 млн тонн палива. Таким чином підпільні заправки охоплюють майже половину всього обороту паьного в країні.

Як вважають експерти, вже в наступному році обсяги нелегального палива будуть досягати вже 1,5 млн тонн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -