Від 1 лютого розпочалась реєтрація на основну сесію ЗНО: які нововведення чекають випускників цьогоріч

Від 1 лютого розпочалась реєтрація на основну сесію ЗНО: які нововведення чекають випускників цьогоріч

Основна сесія ЗНО цьогоріч стартує наприкінці весни і розпочнеться з тесту з фізики.

Від 1 лютого розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Цього року учасників тестування не обмежують у кількості предметів, з яких можна складати тести. Однак, скласти безкоштовно можна максимум п’ять тестів, за більшу кількість доведеться платити різну ціну.

Записатися на основну сесію ЗНО можна від 1 лютого і до 9 березня. Серед цьогорічних новацій — можливість складати зовнішнє незалежне оцінювання хоч з усіх предметів. В українському центрі оцінювання якості освіти зняли обмеження, проте запровадили плату. Безкоштовно можна скласти ЗНО максимум із п’яти предметів, більше — за гроші.

Як пояснює заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, ціна додаткового ЗНО залежить від самого навчального предмету, який обирає школяр.

“Якщо обираєте одну з іноземних мов там, де потрібно перевіряти бланк відповідей екзаменаторами, то це понад 800 грн. Якщо ж ми говоримо про інші предмети, наприклад, географію, біологію, то це дещо більше 300 гривень”, — розповідає заступниця директора УЦОЯО.

Як випусник школи школяр обов’язково має зареєструватися на чотири предмети ДПА, які складаються у формі ЗНО: українська мова, математика, історія України чи іноземна, та четвертий предмет на вибір.

Як зазначається, такий перелік предметів був і минулого року, проте через пандемію коронавірусу обовязкове ДПА тоді скасували. Цьогоріч, кажуть у МОЗ, підстав для цього немає.

Як зазначають у Міністерстві, торік, кожен третій, хто прийшов на ЗНО із математики, не подолав прохідного порогу, тобто не зміг розвязати навіть найелементарніші завдання.

Повідомляється, що основна сесія ЗНО цьогоріч стартує наприкінці весни і розпочнеться з тесту з фізики.

Читайте також  Мін’юст підписав Порядок зарахування учнів до 1 класу

Автори: Інна Боднар та Наталка Волосацька.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело