До президента звернулись! Скандальну Новосад хочуть звільнити

Петиція про відставку Міністерки освіти і науки Ганни Новосад набирає обертів. І це очевидно, міністр, яка відірванна від реальності життя українців та прийшла калічити наших дітей має ПІТИ!


Про це на своїй сторінці у Facebook закликає адвокат Сергій Гула.

“Найменш фаховим очільником Міністерства освіти і науки України за весь період незалежності нашої держави є діюча Міністерка Ганна Новосад.

Вказаний посадовець вперше в історії існування цієї посади в Україні не має ні наукового ступеня, ні вченого знання, при тому, що до сфери її управління віднесено і питання розвитку науки в Україні.

Також, на момент призначення Міністеркою освіти і науки Ганна Новосад не мала реального досвіду роботи ні у закладах освіти, ні у наукових установах України, що обумовлює нерозуміння нею існуючих проблем у сфері освіти і науки та можливих шляхів їх ефективного вирішення.

Крім того, переважна більшість ініціатив новопризначеної Міністерки освіти і науки носить антисоціальний та руйнівний для сфер її відповідальності характер. Чого лише варті ініційовані або підтримані новим керівництвом Міністерства ініціативи, які збурили освітянське та наукове середовище, а саме:

– скасування існуючих надбавок вчителям та збільшення тривалості їх робочого тижня;
– закриття шкіл у сільській місцевості;
– суттєве скорочення мережі закладів вищої освіти;
– ускладнення процедур поновлення та переведення студентів до інших закладів вищої освіти та на інші спеціальності, в т.ч. українських студентів з-за кордону;
– скорочення кількості студентів, які отримуватимуть стипендії;
– ліквідація наукових установ галузевих та Національної академій наук тощо.

Підтримка таких “псевдореформ” свідчить або про непрофесійоналізм нових очільників Міністерства освіти і науки, або про їх свідоме бажання провести якийсь “соціальний експеримент” із незрозумілими для звичайних громадян цілями та наслідками. Зазначені вище “реформи”, що стосуються долі мільйонів вчителів, викладачів, учнів та студентів в Україні, дестабілізують роботу вітчизняних освітянських та наукових установ.

Читайте також  "Без важких військових дій": астролог розповів, як і коли Крим повернеться до складу України

Прикриваючись лозунгами про “необхідність підвищення якості освіти та наукової роботи, приведення їх до європейського рівня”, нове керівництво Міністерства своєю непрофесійністю лише провокує соціальний вибух у викладацькому та студентському середовищах, поховавши надії громадян України на покращення ситуації в державі після обрання нового Президента, Верховної Ради та Уряду України.

У зв’язку із викладеним вище, просимо Вас ініціювати відставку діючої Міністерки освіти і науки України Ганни Новосад”,- говориться у петиції.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки Ганна Новосад в нещодавньому інтерв’ю одному з українських видань поскаржилася на неконкурентну заробітну плату в 36 тис. грн. За словами чиновниці, теперішня її зарплата на 10 тис. грн менша, аніж та, яку вона мала на посаді керівника директорату Міносвіти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело