Способи уникнути мобілізації скоро зменшаться: Міноборони України готує зміни щодо призову та роботи ВЛК

Способи уникнути мобілізації скоро зменшаться: Міноборони України готує зміни щодо призову та роботи ВЛК

Уже зовсім скоро способів уникнути мобілізації стане ще менше. Так, в Міноборони України анонсували зміни щодо мобілізації та роботи військово-лікарської комісії. Планується внести зміни, щоб громадяни не могли “створювати для себе умови для уникнення мобілізації”.

Про це під час єдиного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

“Зараз підготовлені пропозиції щодо змін в законопроєктах, що стосується обліку військовозобов’язаних, які потім стають військовослужбовцями, щоб люди могли проходити ВЛК, а також всі процедури, що стосуються мобілізації, за місцем проживання (а не прописки – ред.). Зараз тривають фінальні узгодження щодо концептуальних питань, щоб можна було вносити зміни до закону України і унормувати питання обліку військовослужбовців”, – розповіла Наталія Калмикова.

Вона також додала, що в Україні тисячі людей, які намагаються уникнути захисту своєї країни.

“ВЛК – це друга частина, перша лежить в частині обліку військовозобов’язаних. На жаль, ми бачимо багато ситуацій, коли намагаються уникнути будь-яким чином необхідності захищати свою країну. Дуже багато є людей, це вимірюється в десятках і сотнях тисяч, які створюють для себе умови, щоб уникнути мобілізації. Також готуються зміни до нормативно-правових актів, які допоможуть урегулювати це питання”, – підкреслила заступниця міністра оборони.

Читайте також  Скасувати військовий збір! У Зеленського приголомшили заявою. Проте є кілька умов

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело