Медики попередили: чим загрожує нежить під час Омікрону

Медики попередили: чим загрожує нежить під час Омікрону

Такі симптоми, як нежить, мають насторожити хворих на омікрон, попередив експерт. Омікрон може бути небезпечний своїми наслідками і тому за будь-яких проявів хвороби варто відразу ж скласти тест і почати лікування. Вакциновані від коронавірусу все ще можуть заразитися COVID-19.

Про це повідомила терапевт Людмила Лапа, пише “Супутник”. Представник охорони здоров’я зазначила, що після щеплення шанс тяжкого перебігу хвороби, спричиненого інфекцією, практично виключається, але гарантувати повну невразливість від вірусу не можна. У разі захворювання вакциновані люди можуть розраховувати на легку чи середню форми хвороби.

Лапа пояснює, що симптоми будуть такі ж, як у нещеплених, наприклад, слабкість, біль голови, рясна потовиділення, ломота в тілі. Проте тривалість захворювання суттєво зменшиться. У деяких випадках – до 3 днів.

«У щеплених все це відбувається за день або за 3 дні максимум. Температура у щеплених теж може підніматися вище за норму, але всього на один день. Практично не треба приймати жодної терапії», – поділилася спостереженнями лікар-терапевт. У разі нещепленого пацієнта хвороба, за словами експерта, затягується щонайменше на 10 днів.

При цьому основні симптоми захворювання у невакцинованих виявляються упродовж перших 5 днів. «Якщо було нормальне лікування, то потім ще 5 днів людина відчуває слабкість і млявість, а потім починається відновлення. Якщо не було нормального лікування, то доведеться ще більше хворіти», — додала Лапа.

 

Читайте також  Лікарі назвали симптоми Омікрона, які легко сплутати з іншими захворюваннями

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело