Антибіотики продаватимуть за новими правилами: що потрібно знати українцям

Антибіотики будуть продавати в аптеках лише за наявності у пацієнта електронного рецепту.

У квітні антибіотики в аптеках будуть продавати за новими правилами. У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, як одержати препарати.

Так, антибіотики будуть продавати в аптеках лише за наявності у пацієнта електронного рецепту. На думку голови МОЗ Віктора Ляшка, це запобігатиме розвитку стійкості до протимікробних препаратів.

Е-рецепт можна буде отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. Однак для отримання електронного рецепту необхідно бути зареєстрованим у електронній системі охорони здоров’я.

Подібна умова діє і для аптек та медичних установ – необхідно бути зареєстрованою в електронній системі охорони здоров’я всім співробітникам, які будуть залучені до призначення та продажу ліків з е-рецепту.

Покупець можна скористатися е-рецептом в аптеці, підключений до електронної системи охорони здоров’я, обравши будь-який з наявних лікарських засобів, що містить діючу речовину, вказану в рецепті.

Слід наголосити, що в електронному рецепті вказуватиметься діюча речовина (а не конкретна торгова марка препарату), її лікарська форма та дозування.

 

Читайте також  Стало відомо, який популярний препарат знижує смертність від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело