УЗ планує скорочення чисельності працівників у 2022 році

Цього року в УЗ передбачено зменшення кількості працівників. Інформація опублікована ДС «Центр досліджень залізничного транспорту».

У ДС «Центр досліджень залізничного транспорту» заявили, що проаналізували фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2022 рік (наголосимо, що документ досі не оприлюднений на офіційному сайті компанії).

Так, у повідомленні наголошується, що за 2 роки УЗ може втратити до 25 тис. працівників.

«При зростанні перевезень вантажів та пасажирів у 2021 році Укрзалізниця провалила соціальну та кадрову політику, що призвело до значного відтоку кадрів. За 2021 рік сім’я залізничників зменшилася на понад 11 тис. працівників (–5% до 2020 року)», — наголошується в повідомленні.

Уточнюється, що в УЗ гострий дефіцит представників робітничих професій — машиністів, помічників машиністів, диспетчерів, упорядників поїздів, чергових станції, оглядачів вагонів, слюсарів з ремонту рухомого складу та інших.

Водночас за даними ДС «Центр досліджень залізничного транспорту», ​​передбачено продовжити скорочення працівників: 2022 року заплановано зменшення кількості залізничників на 14 тис. осіб (-6% до 2021 року).

Також наголошується, що у 2022 році середньомісячна заробітна плата залізничників має становити близько 12,5 тис. грн на руки.

Наведено у повідомленні та розміри зарплат менеджменту товариства. Так, голова правління УЗ має отримувати щомісяця 684 тис. грн на руки, член правління – 562 тис. грн, член наглядової ради – 201 тис. грн, управлінець в адміністрації – 74 тис. грн.

Як повідомлялося раніше, УЗ підвищила зарплати працівникам на 10%.

Профспілка ініціювала підвищення зарплати залізничникам на 25% у 2022 році. Також в УЗ розповіли про середні зарплати машиністів, вагонників та путівників. Водночас сам Олександр Камишин повідомляв, що працює без контракту та без зарплати.

 

 

Читайте також  Злякались за зарплати? Кабмін прийняв термінове рішення. Зеленський дотримав слова

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело