Українці можуть отримати 900 грн державної допомоги: платитимуть до 20-го числа

Українці можуть отримати 900 грн державної допомоги: платитимуть до 20-го числа

Є дві важливі умови, які необхідно врахувати, інакше виплат не буде.

Для всіх наших шановних читачів, котрі уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже позитивна новина. Справа в тому, що в Україні продовжують підтримувати громадян, які опинилися у скрутному фінансовому становищі. Українці мають право щомісяця отримувати 900 із держбюджету.

Це стосується компенсації за комунальні послуги громадянам, які оселили у себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Йдеться про програму “Прихисток”, держава платитиме по 900 грн за кожного переселенця по 900 грн.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра з питань реінтеграції ВОТ Ірини Верещук.

За словами міністра, у неопалюваний період держава виплачує половину цієї суми – 450 гривень на оплату комунальних послуг, а з 1 жовтня ця сума збільшується вдвічі та становить 950 гривень на кожного переселенця.

“У 2022 році понад 2,3 мільйона ВПО отримали від держави допомогу на проживання. Цього року на допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам вже направлено 49 мільярдів 569 мільйонів гривень бюджетних коштів”, – розповіла вона.
Як українці можуть приєднатися до програми та отримувати 900 гривень. Головна умова – розмістити безкоштовно ВПО. Також переселенці та власники житла не повинні бути родичами.

Щоб стати учасником програми, необхідно:

• зареєструвати своє житло на сайті програми “Прихисток”;

• наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем знаходження житлового приміщення), вказавши ім’я та по батькові кожного з розміщених осіб та додаючи копії документів, що засвідчують їх особу.

Гроші за притулок держава виплачує на банківські картки до 20 числа кожного місяця.

Читайте також  "Тотальна гроза накриє ці області України, снігопад хлине в одному із регіонів": синоптики про небезпечну погоду...

Також до органів місцевого самоврядування потрібно надати такі документи:

• копію документа, що засвідчує особу гостя-ВПО;

• документи, що підтверджують право власності на житлове приміщення;

• документ, що засвідчує особу власника житла;

• реквізити банківського рахунку, на які перераховуватиметься компенсація.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело