В Україні третя доза щеплення від COVID-19 може стати обов’язковою, – Ігор Кузін

В Україні третя доза щеплення від COVID-19 може стати обов’язковою, – Ігор Кузін

Інформує Всеосвіта.

Станом на 17 грудня в Україні зафіксовано понад 8 тисяч нових випадків захворюваності на коронавірус.
Пандемія коронавірусу у світі не збавляє обертів, і якщо раніше вважалося, що двох доз від COVID-19 цілком вистачить для імунного захисту, то тепер лікарі радять робити третю. Адже вірус активно мутує, і кожен новий штам може бути заразнішим за попередній.

В Україні третє щеплення від коронавірусу може стати для населення обов’язковим. Відповідне рішення ухвалюватимуть ймовірно у січні 2022 року. Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Остаточне рішення буде ухвалено приблизно у січні. Тоді буде рішення про продовження або не продовження терміну дії сертифіката [про вакцинацію]. Остаточно будуть і рекомендації Європейського союзу, і ВООЗ, – зазначив Кузін.

Він пояснив, що додаткова доза щеплення посилює імунітет, сформований від двох попередніх доз – і це надзвичайно важливо для людей з ослабленим імунітетом.

Це особливо актуально для людей з порушенням імунної системи, й для тих, хто давно вакцинований – понад 9-10 місяців. У них вже є певне зменшення імунітету. Організм таких людей реагує [на третю дозу] як на звичайну вакцину, тож імунітет посилюється, – наголосив головний санлікар.

Нагадаємо, що в Україні з наступного року почнуть робити щеплення від коронавірусу дітям від 5 до 11 років.

Читайте також  У Будинку профспілок на Майдані відкриють покерний клуб, – «Слідство. Інфо»

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело