У “Дії” запустили запис на тисячу за вакцинацію: у якому банку можна отримати картку

У “Дії” запустили запис на тисячу за вакцинацію: у якому банку можна отримати картку

Додаток “Дія” запустив пілотний сервіс “е-Підтримка”, в рамках якого розпочався запис про отримання 1000 гривень українцям, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції.

Про це повідомляється на сайті міністерства економіки.

Програма стартує 19 грудня, відповідна ухвала була прийнята 9 грудня, на засіданні уряду.

На даний момент в ній беруть участь шість банків:

Monobank,
Альфа Банк,
А-Банк,
ПриватБанк,
Укргазбанк,
Ощадбанк.
Поступово список банків розширюватиметься.

“Нарахування 1000 грн усім українцям, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, не лише стимулюватиме громадян робити щеплення, а дозволить підтримати найбільш уразливі галузі, зокрема, сферу культури та спорту, транспортну галузь”, – зазначила перша віце-прем’єр-міністр-міністр економіки України Юлія Свиріденко.

Програма реалізовуватиметься у кілька етапів. З 19 грудня послуга стане доступною в “Дії” – це найшвидший і найпростіший спосіб отримати гроші. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, він зараз розробляється.

Отримати 1000 гривень від держави зможуть усі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Для цього необхідно: мати громадянство України; бути старше 18 років; мати “зелений” COVID-сертифікат вакцинації у додатку “Дія”.

Гроші можна буде витратити виключно на:

купівлю абонементу до спортзалу чи фітнес-клубу;
відвідування кінотеатрів, театрів, музеїв;
купівлю квитків на залізничні та авіаперевезення по Україні;
покупку книг.
Як відомо, віртуальні гроші не можна буде ані витратити на інші цілі, ані зняти готівкою (банки розпізнаватимуть категорію під час оплати). Кошти будуть надаватися на чотири місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн.

Читайте також  Лікар розвіяв головний міф про вакцинацію: чи шкодить щеплення вагітним?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело