Австралійці, які страждають на COVID-19, вигнали з дому армією та перевезли до карантинних таборів

На Північній території Австралії армія змушує покинути свої домівки людей, які заразилися коронавірусом Ухань (COVID-19), а також тих, хто контактував з ними. Їх мимоволі перевозять до карантинних таборів, а їхні громади суворо закривають.

Майкл Ганнер, головний прем’єр-міністр Північної території, пояснив, що ці суворі протоколи важливі, оскільки дев’ять людей дали позитивний результат у громадах Бінджарі та Рокхол, а наймолодшому було лише 17 років.

Вважається, що близько 40 осіб наразі мали з цими людьми «близькі контакти», і всі вони також потрапили в карантинні табори. Ганнер сказав, що очікує, що ця цифра зросте.

До цих випадків мешканцям дозволялося залишати свої домівки, щоб придбати їжу та припаси, займатися спортом до двох годин і йти на роботу чи школу. Але через зростання кількості випадків мешканцям тепер дозволено залишати свої будинки лише у разі надзвичайних ситуацій, наприклад, якщо їм потрібна медична допомога або якщо цього вимагає закон.

Навідник називає “антивакcсерів”

Ганнер не пом’якшив, висловлюючи свій гнів до громадян, які вирішили не вакцинуватися, а також до тих, хто вакцинований, але підтримує тих, хто не вакцинується.

«Якщо ви проти мандата, ви абсолютно проти ваксів. Мені байдуже, який ваш особистий статус вакцинації. Якщо ви підтримуєте будь-кого, хто заперечує проти вакцини, ви є противником вакцинації. Ваш особистий статус вакцинації абсолютно не має значення», – сказав Ганнер в інтерв’ю.

Він також чітко відкинув будь-яку опір мандатам щодо вакцини та засудив тих, хто думає про прийняття власних рішень щодо здоров’я в цьому відношенні. «Є люди, які фактично підтримують ідею, що вчителя не вакцинують у віддаленому класі спільноти з дітьми, які не можуть бути вакциновані. Я відкидаю це. Якщо ви в будь-якому випадку, у формі чи формі, агітуєте проти мандата, то ви абсолютно проти вакс», – сказав він.

Читайте також  Українці й цигарки: що стається з органами та здоров’ям, як кинути палити і що їсти курцям

Коментарі Ганнера різко контрастують з висловлюванням прем’єр-міністра Скотта Моррісона, який закликав уряди штатів і територій дозволити австралійцям «рухатися вперед зі свободами, які повинні бути у них».

Північна територія, яка має справу зі зростальний спалах, має один з найсуворіших мандатів вакцинації в країні. Згідно з цим мандатом більшість працівників повинні отримати принаймні одну дозу вакцини до 12 листопада і другу дозу до Різдва. Ті, хто не дотримаються цих вимог, не будуть допущені до своїх робочих місць.

Це правило викликало протести в Дарвіні та викликало критику з боку компаній, які борються із заміною свого невакцинованого персоналу.

Але Ганнер не здригнувся. «Я думаю, що ви побачите, що наш мандат щодо вакцин є абсолютно вирішальним для захисту життя, особливо життя аборигенів», — сказав Ганнер. Він також зазначив, що примусове виконання, а не заохочення, було єдиним способом підняти рівень вакцинації до належного рівня на Північній території.

«Ми обов’язково подбаємо про те, щоб якомога більше територій були вакциновані – це наш найкращий захист від цього», – додав Ганнер.

Це не перший випадок, коли Ганнер називав когось, хто висловлює занепокоєння щодо мандатів, «антивакцинаторами». У вересні він використав той самий термін, щоб описати своїх колег по федеральній лейбористській партії та опонентів своєї Ліберальної партії країни (CLP), які критикували спосіб впровадження цієї політики, всупереч підтримці впровадження вакцини.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело