Без згоди батьків: діти, віком від 14 років можуть самостійно прийняти рішення вакцинуватися проти COVID-19

Найчастіше діти хворіють на COVID-19 в Івано-Франківському та Коломийському районах. Зокрема, в Івано-Франківському захворіло 2 861, в Коломийському – 1 305.

Про це повідомила на нараді облдержадміністрації Тетяна Джус, заступниця генерального директора Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», передає Фіртка.

«Діти вже почали вакцинуватися, віком з 12 до 18 років. З 12 до 14 років за погодженням батьків, після 14 років – можуть самостійно приходити в центри вакцинації і пункти щеплення і проводити вакцинування», – зазначив Ігор Дмитренко, директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації.

Любомир Глушков, голова Коломийської РДА, зазначив, що загальна кількість завантаженості ліжок пацієнтами з коронавірусною хворобою складає 56% на Коломийщині.

«Коломия має дитячу лікарню і всіх дітей ми лікуємо у ковідному відділенні дитячої лікарні. Лікарня забезпечена киснем, має реанімаційне відділення, має відповідних фахівців. На сьогодні восьмеро дітей перебувають на стаціонарному лікуванні», – каже Глушков.

Читайте також  Власників популярної аптеки оштрафували за продаж фейкового препарату проти COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело