ВООЗ схвалила індійську вакцину від коронавірусу Covaxin: що відомо про препарат

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендували до використання для щеплень проти коронавірусу вакцину Covaxin. Вона індійського виробництва, розроблена компанією Bharat Biotech.

ВООЗ схвалила індійську вакцину від коронавірусу Covaxin: що відомо про препарат

Про це йдеться в повідомленні в Twitter організації, опублікованому 3 листопада. Препарат став сьомим, схваленим нею на сьогодні для щеплень проти COVID-19.

“ВООЗ дозволила екстрене застосування Covaxin, доповнивши список вакцин, що розширюється, для запобігання зараженню коронавірусом”, – йдеться в публікації.

Експерти дійшли висновку, що вакцина відповідає стандартам ВООЗ із захисту від COVID-19, а користь від її застосування набагато перевищує ризики.

Препарат рекомендовано застосовувати серед людей віком від 18 років та вводити двома дозами з інтервалом у 28 днів.

Водночас в організації підкреслили, що поки даних про дослідження вакцини Covaxin серед вагітних жінок “недостатньо, щоб оцінити її безпеку або ефективність під час вагітності”.

Що відомо про вакцину
Covaxin – вакцина проти COVID-19, створена на основі інактивованого вірусу SARS-CoV-2. Її виробляє індійська компанія Bharat Biotech у співпраці з Індійською радою з медичних досліджень.

Влітку цього року Bharat Biotech повідомляла, що її вакцина проти COVID-19 показала ефективність 77,8% за підсумками третьої фази клінічних випробувань. Згідно з результатами досліджень, у виробника заявили, що вакцина захищає від важких форм хвороби і штаму Дельта.

Читайте також  Розмір субсидії в Україні змінився, важлива заява Кабміну: хто і скільки отримує грошей

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело