Якою вакциною будуть прищеплювати українців: Степанов розкрив деталі

До кінця 2020 року Україна підпише контракти з постачальниками вакцини від коронавірусу. На вакцинацію уже закладено 2,6 млрд грн, а ще 2,3 млрд Міністерство охорони здоров’я шукатиме далі.

Про це на зустрічі з представниками преси розповів очільник МОЗ Максим Степанов, передає кореспондент OBOZREVATEL. За його словами, з кінця серпня Україна веде перемовини з усіма виробниками вакцин від COVID-19.

“У межах “Коваксу” (COVAX, – механізм глобального доступу до вакцин від COVID-19, – Ред.) ми хочемо отримати 16 млн доз. Це – оксфордська AstraZeneca і американська UBI Group. Не очікую будь-яких зривів із поставками. Вони будуть у кінці першого чи на початку другого кварталу. Хоча раніше в “Коваксі” нам пропонували кінець 2021 року, але ми не погодились”, – пояснив Степанов.

За його словами, 355 тисяч осіб вакцинують на першому етапі. Йдеться про медиків, які працюють із хворими на коронавірус, військових із зони ООС та соцпрацівників у будинках пристарілих.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Степанов заявив, що Україна працює над тим, аби перша партія безкоштовної вакцини проти коронавірусу в межах COVAX становила не 8 млн, а 16 млн доз.

Раніше міністр зазначав, що в Україні вже закінчилися доклінічні випробування вітчизняної вакцини-кандидата проти коронавірусу й наразі ведеться підготовка до клінічних. Для того щоб робити конкретні висновки, необхідно виготовити 100 тисяч доз препарату.

Читайте також  Готуватися до найгіршого треба вже зараз. Вчені з усього світу спрогнозували пік Covid-19

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело