Фейкове «народовладдя»: в Україні намагаються повалити законну владу

Нещодавно у Хмельницьку створили ще одну фейкову «міську раду». Причетні виконували вказівки з-за кордону. Хто ці прихильники «народовладдя»?  І яку небезпеку в собі вони несуть?

Служба безпеки України продовжує слідчі дії щодо представників так званого «народовладдя», які виконували завдання із-за кордону. У фейкових «депутатів» незаконно створеної «Хмельницької міської ради» проведено низку обшуків.

Правоохоронці нині стверджують, що псевдодепутатів координували спецслужби РФ. Також, підорзрювані взаємодіяли з проросійським пропагандистом Шарієм.

Під час обшуків у представників незаконно створених «органів місцевого самоврядування і державної влади «Республіки Україна» та «територіальної громади міста Хмельницький» правоохоронці виявили статути, печатки, бланки, платіжні картки російських банків (https://ssu.gov.ua/novyny/u-khmelnytsku-stvoryly-feikovu-misku-radu-sbu-provodyt-obshuky-i-vstanovliuie-prychetnykh).

Таку ж спробу встановити «народовладдя» виявили і на Миколаївщині. Там намагалися створити альтернативну сільраду. Зловмисник ініціював збори односельців, які незаконно обрали його новим “новим сільським головою”. Новий “очільник села” підготував низку документів, які, на думку його кураторів, мали легалізувати “орган самоврядування”. Він також розміщував у соцмережах повідомлення про свою “діяльність” (https://www.pravda.com.ua/news/2021/04/29/7292020/). 

Керівник фейкового органу брав також участь у “всеукраїнському національному конгресі” у грудні 2020 року в Києві. Захід мав на меті створити систему паралельних органів влади в Україні.

Під час обшуків у “сільського голови” було вилучено печатку так званого органу місцевого самоврядування – “Держава Україна. Орган місцевого самоврядування”. Він використовував її при листуванні з державними установами України.

Російські спецслужби не перший рік проводять операції поступової дестабілізації та знищення України зсередини. Роблять вони це шляхом популяризації ідеї федералізації та самоврядування — аж до знецінення державності України як такої, розхитування системи управління та руйнування наявних державних інституцій.

Адже, створення паралельних органів влади – це анархія. До речі, спроби встановити «народовладдя» спостерігаються і на Прикарпатті. Такі ідеї в Івано-Франківську були припинені правоохоронцями у 2016 році (https://zaxid.net/kilkadesyat_ivanofrankivtsiv_piddali_sumnivu_legitimnist_ukrayinskoyi_vladi_z_1991_roku_n1413926), надіємось винні понесуть покарання.

«Стежка у пекло вистелена добрими намірами» – так можна описати пересічних людей, які в намаганнях відстоювати в Україні демократичні цінності потрапляють на гачок до таких шахраїів-«народовладців». Та про такі випадки треба повідомляти правоохоронцям. Інакше, розвалимо країну власними руками.

 

Читайте також  Знайдуть кожного: введено в дію систему розпізнавання облич сепаратистів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело