Вражає серце, легені та нирки: вчені виявили новий небезпечний синдром штаму “Дельта” у дітей

Вражає серце, легені та нирки: вчені виявили новий небезпечний синдром штаму “Дельта” у дітей

Центри з контролю і профілактики захворювань в США повідомляють про збільшення числа випадків мультисистемного запального синдрому (MIS-C) у дітей, які перехворіли на “Дельта”-варіанті коронавірусу. Це стан, при якому вражаються серце, легені, нирки, мозок, шкіра, запалюються очі або органи шлунково-кишкового тракту.

Про це пише ABC News.

MIS-C найчастіше з’являється через чотири-шість тижнів після зараження COVID-19 і може бути потенційно смертельним. На щастя, більшість дітей з цим діагнозом, при отриманні медичної допомоги, одужують.

Згідно з даними з дитячих лікарень по всій країні, було зареєстровано щонайменше 46 підтверджених випадків смерті від MIS-C. Всього діагноз мультисистемний запальний синдром був поставлений 5 217 дітям. У той же час, це становить лише 0,0009% з усіх випадків Covid-19 у дітей. Однак в період з липня по серпень середня кількість щоденних випадків MIS-C майже подвоїлася.

“MIS-C відбувається приблизно через чотири-шість тижнів після первинного зараження COVID, і ми знаємо, що “Дельта”-варіант дійсно вплинув на дітей, більше, ніж попередні хвилі”, – зазначила доктор Емі Едвардс, педіатричний фахівець з інфекційних захворювань в UH Rainbow Babies and Children’s Hospital в Клівленді.

Читайте також  Під Тернополем жінка винесла з вогню трьох сусідських малюків (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело