У Фінляндії призупинили вакцинацію Moderna для чоловіків до 30 років: названо причину

У Фінляндії призупинили вакцинацію препаратом від компанії Moderna для чоловіків до 30 років. Було виявлено рідкісний побічний ефект із боку серцево-судинної системи – міокардит.

У Фінляндії призупинили вакцинацію Moderna для чоловіків до 30 років: названо причину

Про це повідомив директор Інституту охорони здоров’я і соціального забезпечення Міка Салмінен, передає The Guardian. 6 жовтня в Швеції і Данії чиновники охорони здоров’я вже оголосили, що припиняють використання Moderna для молодих людей і дітей.

“Скандинавське дослідження за участю Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії показало, що чоловіки у віці до 30 років, які одержували Moderna Spikevax, мали трохи вищий ризик розвитку міокардиту, ніж інші”, – повідомив Салмінен.

Він зазначив, що в цілях обережності хлопчикам і молодим чоловікам будуть вводити тільки вакцину Pfizer.

У компанії Moderna вже відповіли на таке рішення скандинавських країн. У повідомленні зазначено, що зареєстровані випадки були легкими. Зазвичай люди швидко одужували після стандартного лікування та відпочинку.

“Ризик міокардиту значно збільшується для тих, хто заразився COVID-19, і вакцинація – найкращий спосіб захистити від цього”, – підкреслено в повідомленні.

Додамо, що в компанії Moderna, яка виробляє вакцину від COVID-19, вважають, що пандемія коронавірусу закінчиться через рік. Гендиректор Moderna Inc Стефан Бансел сказав, що цьому посприяє глобальне збільшення виробництва вакцин.

Читайте також  У МОЗ розповіли, чи стане вакцинація бустерною дозою обов'язковою

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело