“Шкільні старти”: 500 мільйонів гривень Міносвіти виділило на дотримання антиковідних заходів у школах

“Шкільні старти”: 500 мільйонів гривень Міносвіти виділило на дотримання антиковідних заходів у школах

Цього року освітнім закладам виділили чимало засобів, які б мали убезпечити дітей і персонал.

В переддень початку школи Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації освітянам. Чи святкувати «Перший дзвоник», кожна школа вирішує сама. Якщо це урочиста лінійка, то МОЗ радить насамперед організовувати урочистості просто неба, не об’єднувати дітей різного віку і класів; уникати натовпу; дотримуватись дистанції у півтора метра; краще не запрошувати сторонніх розважальних колективів і максимально скоротити час заходу. Медики наголошують на головному – дотриманні у День Знань протиепідемічних заходів.

Другий рік українські школи перше вересня зустрічають із карантинними обмеженнями і як наслідок майже у кожній школі з’являться так звані антиковід кімнати, або склади із дезінфекцією. Тут уже підготували дезінфектори, рідке мило, серветки та паперові рушники.

Для зберігання запасів відвели половину медичного кабінету у школі на Миколаївщині. Щоб діти сюди не заходили, пильнує технічний персонал.

У Міноосвіти запевняють – перебоїв із засобами для дезінфекції у школах цьогоріч не буде.

«В цьому році виділено 500 мільйонів гривень саме на засоби дезінфекції і забезпечення антипандемічної ситуації – це від уряду і 259 мільйонів гривень виділила Верховна Рада», – кажуть у міністерстві.

У більшості шкіл за це літо обновили вбиральні, доставили нові умивальники та сушарки. І навіть безконтактні пристрої для сушіння рук. Вони є у столичних.

Аби менше збирати дітей разом у селі на Миколаївщині відновили роботу радіорубки.

«У зв’язку з тим, що зараз масові заходи не можна проводити, тому ми створили таку радіорубку і тепер всі оголошення в нас працюють на всю школу»,- розповідає організатор Анжеліка Якубенко.

Читайте також  Без оцінок і домашніх завдань – як навчатимуться у початкових класах з вересня

Найбезпечнішими, згідно з порадами медиків, залишаються уроки просто неба. То ж школи під класи перетворюють всі закутки подвір’я.

«Діти, виходячи на перерву, можуть відпочивати собі, сидячі тут, не контактуючи клас з класом. Це у нас другий клас зона, і там так далі іде, де дітки виходять з класним керівником або вчителем», – показує облаштування території директорка школи.

А от чи безпечні шкільні туалети, якщо вони вуличні. Скільки шкіл в Україні досі навчають дітей без облаштованих всередині вбиралень і як це дітям?Що кажуть психологи?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело