Спека рване до +40: Україну накриє ще одна хвиля пекельних температур

Спека рване до +40: Україну накриє ще одна хвиля пекельних температур

Найвища температура повітря спостерігатиметься упродовж трьох днів наприкінці серпня.

Погода в Україні останнім часом дражниться з нами постійним підвищенням температури повітря. І хоч у найближчі дні синоптики обіцяють відносну прохолоду, це не означає, що літо здало свої позиції. До кінця серпня на українців чекає ще одна хвиля неймовірної спеки.

Температура почне поступово підніматися з 26 серпня, але пік спеки настане 28-30 серпня. У деяких регіонах стовпчики термометра підійматимуться до позначки близько +40 градусів. Таким прогнозом поділився український синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, пише “Телеграф”.

За його словами, у найближчі дні в нашу державу увірветься маса свіжого повітря з боку Балтійського моря і Скандинавського півострова. Через це середній показник температури повітря знизиться на кілька градусів.

Проте вже незадовго після цього температура знову почне зростати. Показники ставатимуть вищими з суботи, 26 серпня. До найвищої очікуваної позначки стовпчики термометрів доберуться з наступного понеділка по середу – з 28 по 30 серпня.

У названий період часу температура повітря триматиметься у середньому на рівні 30-35 градусів вдень і 17-22 градуси вночі. Але у південних регіонах вдень температура може піднятися і до 38 градусів, зазначає синоптик.

“Чергова хвиля спеки може сприяти подальшому посиленню посухи, а також підвищенню рівня пожежної небезпеки в деяких областях”, – наголосив Кібальчич.

Читайте також  Стало відомо, хто може претендувати на соцдопомогу в 2021 році

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело