“Підхопити “Дельту” можна за 15 секунд”: лікар-інфекціоніст про новий штам коронавірусу

“Підхопити “Дельту” можна за 15 секунд”: лікар-інфекціоніст про новий штам коронавірусу

Новий штам коронавірусу “Дельта”, який почав активно поширюватися Україною, небезпечний, в першу чергу, через свою агресивність. Заразитися ним можна дуже швидко. Про нюанси і небезпеку нового штаму розповів лікар-інфекціоніст Ігор Білоскурський.

Як стверджує лікар, попередні дослідження показали, що індійський штам коронавірусу “Дельта” є дуже заразним та важким у процесі лікування. Якщо при попередніх штамах людині, як правило, потрібно було протягом тривалого часу контактувати з хворим у закритому приміщенні, приблизно 15 хв і більше, щоб заразитися, то із “Дельтою” – достатньо і 15 секунд контакту.

За словами лікаря, все починається із звичайних симптомів:

– кашлю;
– першіння в горлі;
– підвищеної температури тіла тощо.
А вже в процесі самого захворювання під удар вірусу потрапляють легені та інші внутрішні органи, шлунково-кишковий тракт, а також підвищується ризик тромбозу. З цим штамом почастішали і випадки зараження коронавірусом серед молоді та дітей. Вірус настільки агресивний, що навіть молодий та сильний організм можуть перед ним не встояти.

Клініка є дуже схожою із звичайним коронавірусом і людині буде складно відрізнити, який у неї штам. Головною ознакою штаму “Дельта” є швидке зараження та поширення по організму. Підтвердити, що це саме він у хворого можна лише у лабораторних умовах.

Бережіть себе та уникайте масових скупчень людей.

Більше інформації від лікаря дивіться у відео:

Читайте також  Вагітна наречена померла дорогою до вівтаря: встигла сказати останні слова

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело