Зарплати українців різко знеціняться в новому році

Як пише facenews, прогнозується подорожчання продуктів харчування на 15-20%, а будівельних матеріалів на 5%, вартість транспортних перевезень підскочить на 20%.

Економісти заявляють, що вже перед Новим роком перевізники піднімуть вартість своїх послуг на 10-15%, це в середньому на 1 гривню за кілометр.

Як розповів директор групи автотранспортних компаній Дмитро Леушкин, подорожчання викликане дефіцитом вантажного транспорту. Після Нового року ціни стабілізуються, а потім знову різко виростуть з квітня 2017 року.

У січні ціна буде стояти на місці, оскільки на ринку традиційно вантажів буде мало, а транспорту багато. З лютого розпочнеться активна підготовка до сезону і ціни підуть вгору, досягнувши в березні максимуму в 20% нинішніх. Це величезна цифра, яка відіб’ється на ціні товарів на полицях магазинів і ціні будматеріалів, в собівартість яких закладена вартість послуг перевізників.

– говорить Леушкин.

Оскільки подорожчають перевезення, то і ціни на будматеріали також підскочать в середньому на 5%.

Ціни будуть кусатися не тільки на вантажні, але і на пасажирські перевезення. Квитки на поїзд подорожчають на 10%.

Щодо продуктів харчування, українців не порадують новими цінами, оскільки на найпопулярніші товари – молочне, м’ясні вироби та хліб вартість збільшиться на 15-20%.

Джерело – bdzhola.com

Читайте також  Яценюк вважає заяву Трампа щодо Криму важливим кроком на підтримку України

Шукайте деталі в групі Facebook