В Україні змінили правила держреєстрації права на володіння землею

Кабінет міністрів України вніс зміни в порядок ведення Державного реєстру прав на нерухоме майно для всіх громадян країни. Це дозволить уникнути махінацій на ринку землі.

Глава українського уряду Денис Шмигаль наголосив, що зміна правил державної реєстрації права на володіння земельною ділянкою забезпечить прозорість процедури продажу і правильне оформлення всіх відомостей в реєстрі.

До Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно необхідно в обов’язковому порядку вносити номер відомостей про оренду земельної ділянки та про емфітевзис (право користування чужою землею з обов’язком вносити орендну плату на користь власника).

У реєстрі також міститиметься інформація про обтяження речового права – це персональні дані і вид обтяження; предмет обтяження (нерухоме майно, майнові права або речові права на нерухоме майно, похідні від права власності); зміст обтяження (при його наявності); термін дії обтяження (при наявності); підставу для державної реєстрації обтяження – реквізити документа.

Варто відзначити, що з 1 липня 2021 року в Україні був запущений ринок землі, а з 5 липня вступив в силу закон про онлайн-торгах земельними ділянками.

Читайте також  Правила, яких потрібно дотримуватися здаючи ЗНО 2018

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело