Як охолодити квартиру без кондиціонера: корисні лайфхаки

Якщо квартира не обладнана кондиціонером, у спекотну погоду дуже важливо правильно її провітрювати. Робити це потрібно в найбільш прохолодний час доби.


Так, відкривати вікна можна близько десятої години вечора, а закривати – йдучи вранці з дому на навчання або на роботу. При цьому, якщо вони виходять на сонячну сторону будинку, слід закривати штори.

Щоб організувати приплив прохолодного повітря, можна поставити перед вентилятором ємність з холодною водою або льодом.

Біля відкритого вікна можна повісити мокрий рушник, щоб зробити повітря вологішим.

Рушникосушки у ванній слід вимкнути, перекривши вентилі гарячої води. Потім можна набрати холодну воду у ванну і залишити двері до ванної кімнати відкритими. У такий спосіб температуру повітря в квартирі можна знизити на 2-6 градусів.

На розпалені штори корисно періодично розпилювати воду – при випаровуванні вони будуть сильно охолоджуватися. Воду також можна бризкати на підлогу.

Якщо в домі є лежача людина, слід покласти мокрий рушник їй на стегно – це допоможе охолодити артерії та кров.

Для запобігання проблем зі здоров’ям медики рекомендують у спеку пити більше води, особливо вранці та ввечері, щоб тканини організму встигли запастися вологою.

Щоб охолодитися перед сном, рекомендується прийняти теплий (не холодний) душ і покласти постільну білизну приблизно на 40 хвилин у морозилку. Спати слід в одязі з бавовни.

Вживання алкоголю, жирної їжі, а також інтенсивні фізичні навантаження в спекотну погоду можуть бути небезпечними.

Читайте також  У столиці на квартирі жінка місяць ховала трyп матері, проживачи в ній разом з 9-річною донькою

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело