Відійшла у вічність Королева Великобританії Єлизавета ІІ

Відійшла у вічність Королева Великобританії Єлизавета ІІ

Про смерть королеви Єлизавети ІІ повідомили на сайті Букінгемського Палацу.

Королева Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії померла 8 вересня на 97 році життя в шотландському місті Балтимор.

“Король і королева залишаться в Балморалі цього вечора і повернуться до Лондона завтра”, — йдеться на сторінці королівської родини у Twitter/

Нагадаємо, у квітні минулого року помер 99-річний чоловік Королеви принц Філіп.

Королева Єлизавета ІІ перебувала на троні найдовше з усіх Британських монархів — понад 70 років.

Елизавета стала королевою у 25 – одразу після смерті свого батька короля Георга VI. Король Георг VI, отець Єлизавети, помер 6 лютого 1952 року. Єлизавета, яка на той час була разом з чоловіком на відпочинку в Кенії, була проголошена королевою Великобританії.

Церемонія коронації Єлизавети II відбулася у Вестмінстерському абатстві 2 червня 1953 року. Це була перша коронація британського монарха, яка транслювалася по телебаченню, і, як вважається, ця подія помітно сприяла зростанню популярності телемовлення.

Після цього у 1953-1954 pp. королева здійснила шестимісячне турне державами Співдружності, британськими колоніями та іншими країнами світу. Єлизавета II стала першим монархом, який відвідав Австралію та Нову Зеландію.

Читайте також  Вірусолог дав прогноз щодо поширення коронавіруса влітку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело