У Мінагрополітики розповіли, як українці можуть отримати безкоштовно 2 га землі

У Міністерстві аграрної політики і продовольства України розповіли, як громадяни країни можуть безкоштовно отримати земельну ділянку площею 2 гектара.

Глава Мінагрополітики Роман Лещенко зазначив в одному зі своїх інтерв’ю, що згідно з нормами сучасного законодавства, кожен громадянин України має право на отримання 2 га землі. Однак це несе величезні ризики для держави.

За словами Лещенка, українські чиновники закликають громадян отримувати належні їм за законом земельні ділянки, але при цьому, оформлення документів на “безкоштовне отримання землі” може обійтися в кругленьку суму. За останні двадцять років в Україні була сформована ціла система “корупційної ренти”.

З метою отримання хабарів на різних рівнях була введена землевпорядна експертиза, дозвільна документація, яка складається з безлічі довідок і дозволів. В результаті, безкоштовні 2 гектари перетворюються в дороге задоволення, оскільки “кожен документ – це корупційна рента”, впевнений міністр агрополітики.

Роман Лещенко вважає, що в цілому стаття 121 Земельного кодексу була створена для отримання “корупційної ренти”. Більш того, на думку міністра, повністю виконати статтю цього Закону в Україні неможливо, оскільки для цього потрібно більше 80 мільйонів гектар орних земель, яких в країні просто немає.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, скільки коштуватиме в Україні 1 га землі після вступу в силу закону про продаж сільгоспугідь.

Читайте також  Це просто нереально! Леонід Кравчук зробив термінову заяву. Зеленський такого не чекав

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело