Електроенергія в Україні повинна коштувати вдвічі дорожче – Міненергетики

Тарифи на електроенергію в Україні повинні бути на сьогоднішній день вище в два рази, такі умови диктує ринок. Про це розповів заступник міністра енергетики Юрій Бойко.

За словами представника Міністерства енергетики України, тарифи на електрику для побутових споживачів формуються з урахуванням цілого ряду факторів. До них відносяться: ціна електроенергії на ринку, вартість транспортування струму по високовольтних мереж НЕК «Укренерго», податкові виплати. Якщо всі витрати постачальників електроенергії в оселі українців врахувати в повній мірі, то кінцевий тариф виросте в два рази, в порівнянні з нинішнім.

Відзначимо, що українці до 1 липня 2021 року платитимуть за електроенергію за тарифом 1,68 гривень за кВт-годину. До вказаної дати продовжується дія урядових обмежень.

Юрій Бойко підкреслив, що ціни на електроенергію для українських споживачів повинні були бути вище вже в 2019-му році, але влада не була на їх підвищення. Крім того, заступник міністра енергетики зазначив, що в різних регіонах країни тарифи повинні бути різними.

“Для побутових споживачів ця ціна повинна бути вже з 1 липня 2019 го значно вище щодо поточної (1,68 грн/кВт-год) і диференційованої в залежності від області. Так, на сьогодні ціна повинна становити від 2,60-2,96 грн кВт-год по м.Києву та Дніпропетровської області, в 3,70-4 грн/кВт-год в Івано-Франківській і Луганській областях відповідно”, – резюмував заступник міністра.

Читайте також  Кабмін підвищив тариф на електроенергію: скільки платитимемо

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело